vrijdag 16 november 2012

Pepernoten


Morgen komt sinterklaas binnen en de meeste steden. In ieder geval wel bij ons :) En wat is sinterklaas zonder pepernoten? Hier is het recept om zelf pepernoten te maken :D
Wat heb je nodig:


  • bakpapier
  • bakplaat
  • kom
  • mes
  • 150 gram boter
  • 125 gram bruine basterdsuiker
  • 10 gram speculaaskruiden
  • 250 gram zelfreizend bakmeel
  • snufje zout
  • 4 eetlepels melk
Laten we beginnen:
Verwarm de oven voor op 160 graden. Doe de boter, suiker, speculaaskruiden, zelfreizend bakmeel en zout in de kom en kneed ze samen. Voeg lepel voor de lepel de melk toe. Zo houd je het deeg soepel. Leg het bakpapier op de bakplaat. Maak van het deeg balletjes en snij die doormidden. Leg de halve balletjes op het bakpapier. Nu alleen nog 15-20 minuten in de oven en klaar :)

Chocolade pepernoten:
Als je klaar bent met de pepernoten laat je ze helemaal afkoelen. Je vult een grote pan met water en zet die op het fornuis. Daarin doe je een wat kleinere pan. Doe in de kleine pan 1 reep chocola en laat het smelten. Doe 1 pepernoot in de chocola. Met 2 eetlepels pak je de pepernoot er weer uit en legt deze op een vel bakpapier. Hetzelfde doe je met de rest van de pepernoten. Als je de chocola in de pan bijna op is doe er een nieuwe chocoladereep in. De pepernoten hoeven nu alleen nog maar te drogen :)

Eet smakelijk! :D

Geen opmerkingen:

Een reactie posten